Výstava ovocia, zeleniny a kvetov

07.05.2012 13:28

V dňoch 2.-3. 10. 2009 sme zorganizovali výstavu ovocia, zeleniny a kvetov v priestoroch jedálne starej škôlky.  Svoje výpestky /495 exponátov/ prišlo vystavovať 36 záhradkárov.  Súťažili v štyroch kategóriách: ovocie roka, zelenina roka, jablko roka a rarita roka. Výstavu, ktorá bola veľmi pekná a pestrá svojimi prácami skrášlili deti zo základnej školy, materskej školy a eRka – Hnutie kresťanskej mládeže. Výstavu naaranžovali členy základnej organizácie Ing. Soňa Racká, p. Margita Vrecková, p. Ľudmila Kytková a p. Jana Vrecková. Dekoračné predmety zapožičal p. Ivan Jurík z Gazdovskej vinárne.

Prvými návštevníkmi boli deti zo škôl. Postupne prichádzali ďalší. Výstavu si prišlo pozrieť 344 návštevníkov.  Výstavu si prišli pozrieť aj starosta obce            Ing. Marián Krajčo a za OV SZZ p. Vladimír Pavlík, ktorý pomohol rozhodnúť o umiestnení v jednotlivých kategóriách.

 

Vyhodnotené boli nasledovné kategórie:                                                            

 Jablko roka                                  Ovocie roka   

1. Michal Kováčik                          1.  Alena Tománková  

 2. Miroslav Reisel                          2. Marián Zábojník        

 3.Alojz Magdin                             3. Otto Macko

 

 Zelenina roka                                Rarita roka        

1. Margita Mišejová                         1. Jolana Baková                      

2. Ján Krist                                     2. Helena Kačkovičová            

3. Dušan Kalina                              3. Elena Kytková

Výhercovia boli odmemení diplomom a vecnou cenou vďaka ochote sponzorov. Slávnostné odovzdávanie cien sa nieslo v príjemnej atmosfére a na záver bolo pre všetkých pripravené malé občerstvenie a dobré vínko. Fotky nájdete na nasledujúcej stránke: rok 2009